Compak Sporting SM Pietarsaaressa

Viikonloppuna 18.-19.7.2020 Pietarsaaressa JSF:n radalla ammuttiin Compak Sporting SM-kilpailu. Tornionseudun Ampujat ry:n haulikkojaoston edustajia kilpailuun osallistui 9kpl. Antti Poutiainen, Rainer Pruikkonen, Jarkko Rissanen, Risto Virtanen, Juha Järvenpää, Jari Heinonen, Jouni Yrjänheikki, Henri Arponen ja Oskari Remes.

Tornionseudun Ampujista parhaiten menestyi Antti Poutiainen tuloksella 184/200 (7. sija). TorSA voitti myös joukkue SM-pronssia joukkueella Antti Poutiainen, Jarkko Rissanen ja Rainer Pruikkonen.

Onnittelut Joukkue SM-mitalista!

Sporting-ammunta on kasvattanut suosiotaan paljon viimeisen 10 vuoden aikana. Nyt kilpailuun osallistui yhteensä 160 ampujaa, johon osallistuja määrä jouduttiin rajaamaa, tulijoita olisi ollut enemmän.

Nyt ollaan todellakin positiivisen ongelman edessä. Jos halutaan jatkossa ottaa enemmän ampujia mukaan kilpailuun, jotain muutoksia on tehtävä.

Nykyiseen 4 Compak-radan kilpailuun ei pysty ottamaan enempää mukaan, muuten kilpailupäivä venyy kohtuuttoman pitkäksi. Tähän positiiviseen ongelmaan on mielestäni kaksi vaihtoehtoa.

  • Ammutaan kilpailu 8 radalla, kuten EM / MM-kilpailut, mutta se tietysti vaatii radalta kapasiteettia, jota ei valitettavasti Suomen sportingradoilta juuri mistään löydy tarpeeksi. Yksi vaihtoehto on, että 2 seuraa järjestää kilpailun yhdessä (TO-PE) yhdellä radalla ja sitten (LA-SU) toisella radalla.
  • Karsitaan osallistujia ranking järjestelmällä ja rajataan osallistuja määrä. Itse en ainakaan suosi tätä rajaamista, koska sporting-kilpailuissa on ollut perinne, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Nyt olisi aika kaikkien sportingampujien ja kilpailuita järjestävien seurojen kokoontua ja pohtia asiaa yhdessä.

Viikonloppuna Pietarsaaressa ammuttiin maailmanluokan tuloksia. Suomen Sporting maajoukkueen juniorit ampuivat mallikkaasti. Koko kilpailun parhaan tuloksen ampui Y-20 sarjan SSG:n Oliver Lindh 192/200 ja Mattias Blomster tuloksella 188/200 sijoittui kolmanneksi.

Ohessa linkki tuloksiin:
https://sportingshooting.fi/jsf/compak-sm-2020-tulokset/

Kiitos JSF / Pietarsaari ja kaikki kilpailun järjestelyyn osallistuneet talkoolaiset!
Loistavat järjestelyt, keli suosi kilpailua, mukava viikonloppu. 😛

T. Risto Virtanen

Kerro kaverille...