Haulikkoammunta-koulu

Haulikkoammuntaa simulaattorilla

Tornion squash-hallilla harjoitellaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Aloittaa voi milloin vain ja harjoittelemaan ovat kaikki tervetulleita.

Koronasuositusten vuoksi olisi suotavaa, että jokaisella olisi henkilökohtainen ase. Aseen desinfiointi suorituksen jälkeen on vaikeaa.

Haulikkoammunta-simulaattori vuorot
ma 18:00 – 20:00 Naiset
ti 18:00 – 20:00 Aloittelevat
ke 18:00 – 20:00 Kilpailevat
pe 18:00 – 20:00 Entiset nuoret (aloitus marraskuussa)
Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 80€ kausi
Tilille:
Tornionseudun Ampujat ry  FI14 5475 0020 1301 96
Viestiin: Haulikkoammuntakoulu / nimi

Harjoitustilat

Sisäänkäynti harjoitustilaan on Tilapalvelun ovesta.
Tilapalvelun ovi sijaitsee Keilahallin ovesta seuraavana vasemmalla.

Tornion squash-halli
Teollisuuskatu 8-10,
95420 Tornio
(kartta sivun lopussa)

Lisätietoja antaa valmentaja

Reijo Alkku
045-2363705

Jatkuu kuvan alapuolella…

Haulikkoammuntaa simulaattorilla
Aseen nostotekniikkaa ja liikuttamista on helppo harjoitella hyvissä olosuhteissa ja kouluttajan opastaessa.
Miten haulikkokoulussa toimitaan ?

Haulikkoammuntakoulussa tyhjän aseen piippuun kiinnitetään infrapunalähetin ja liipaisimeen nappi. Harjoittelutiloissa on aseteline, jossa aseita säilytetään vuoroa odotellessa.

Vuorollaan ampuja ottaa tyhjän infrapunalähettimellä varustetun aseen telineestä, menee ampumapaikalle ja ollessaan valmis pyytää kiekkoa. Kouluttaja painaa heitinnappia ja seinälle heijastetaan lentämään kiekko.

Havaittuaan kiekon, ampuja lähtee kuljettamaan asetta kiekon edellä nostaen samalla aseen poskelleen ja laukaisee eli painaa liipaisimessa olevaa nappia. Tietokone näyttää mistä kohti virtuaalinen hauliparvi meni, jolloin nähdään tuliko osuma tai mistä kohti haulit menivät kiekon ohi.

Haulikkoammuntakoulussa käydään läpi turvallisuus asiat, vaikka koulussa ammutaankin tyhjällä aseella laser pistettä. Koulussa tutustutaan haulikkoon ja haulikkoammunnan pääperiaatteisiin eli ampuma-asentoon, nostotekniikkaan ja laukaisuun.

Osallistua voi ilman asettakin koulun aseilla, mutta harjoittelusta saa parhaan hyödyn omalla aseella. Haulikkoammuntakoululla on junioreille Remington 1100, 26 tuuman piipulla ja ilman sisuskaluja.

Kouluun kuuluu keväällä käynti ampumaradalla kokeilemassa ampumista oikeilla kiekoilla.

Mitä hyötyä simulaattoriharjoittelusta?

Haulikkoammunta-simulaattorin hyöty on mahdollisuus ammunnan opettelemisen talvisin sisätiloissa. Aseen nostotekniikkaa ja liikuttamista on helppo harjoitella hyvissä olosuhteissa ja kouluttajan opastaessa. Myös myöhemmin aseen rekyylin eli ”potkun” vastaanottaminen on helpompaa, kun ase on heti alusta kunnolla olkapäällä.

Kokemuksesta on huomattu, että simulaattorilla harjoitelleet ensikertalaiset osuvat kiekkoihin huomattavasti paremmin, kuin vain normaalisti radalla aloittelevat ampujat. Viiden kuukauden aikana lähentelee nostojen määrä 10 000 laukausta, ilman että yhtään panosta on kulunut. Runsas nostoharjoittelu parantaa aseen hallintaa ja osumatarkkuutta huomattavasti.

Haulikkoammuntaa simulaattorilla vuodesta 2011

Tornion squash-hallilla on vuodesta 2011 asti pidetty haulikkoammuntakoulua lokakuusta maaliskuuhun kahtena iltana viikossa. Osallistujat ovat vuosien varrella olleet 8 – 65 vuotiaita naisia ja miehiä. Haulikkoammuntakoulu sopii siis kaikille ammunnasta kiinnostuneille aloittelijoille ja kokeneemmillekin ampujille.

 

simulaattori

Harjoitustilat

Tornion squash-halli
Teollisuuskatu 8-10,
95420 Tornio