Kuvassa vihreitä lehtiä

Merilapin Eräkerho

Eräkerho on Merilapin alueen eri yhdistysten yhteenliittymä. Siihen kuuluvat Tornion, Keminmaan, Simon, Ylitornion ja Tervolan riistanhoitoyhdistykset sekä Tornionseudun ampujat ja useita metsästysseuroja alueelta. Toiminnan aloituskokous pidettiin 17.9.2014.

Merilapin Eräkerhon tavoitteena on lisätä ja parantaa nuorten mahdollisuuksia aloittaa erä / ammunta harrastus. Tavoitteena on myös madaltaa kaikkien kynnystä tulla tutustumaan ja kokeilemaan eri lajeja.

Merilapin Eräkerhon tarkoituksena on kouluttaa joka paikkakunnalle toimiva ja aktiivinen vetäjäporukka. Tärkeintä on saada kerhotoiminta talviajaksi niin erä- kuin ampumaharrasteissa. Tätä toimintaa ovat haulikkokoulut simulaattorilla, ilma-asekoulut ja simulaattorit, riistanhoito ja eräharrasteet.

Eräkerhon suunnitelmissa on järjestää esittelytapahtumia, kouluttaa ohjaajia, tehdä laitehankintoja sekä kehittää toimitiloja. Suunnitelmissa on myös järjestää nuorten eräleirejä ja porrastaa metsästäjätutkinto kursseja paikkakunnittain.

Merilapin Eräkerholla on pyrkimys järjestää joka paikkakunnalla yläasteille erätapahtuma toukokuun lopulla. Eräkerho osallistuu alueen eräleireihin sekä SAL:n alueen leireille kesän aikana. Kesällä Eräkerho järjestää ampumapäiviä alueen radoilla ja osallistuu valtakunnallisille erämessuille.

Merilapin Eräkerho toimii yhteistyössä nuorisotoimien, kuntien ja kyläyhdistysten kanssa.