Practical

Practical-ammunta

Practical-ammunnassa yhdistyvät tarkkuus, nopeus ja turvallinen aseenkäsittely. Lajissa mitataan käytettyä aikaa ja osumien tarkkuutta mikä tekeekin lajista erittäin mielenkiintoisen ampumaurheilu lajin.

Practical-ammunnan pariin pääsee suorittamalla turvallisen ampujan peruskurssin. Kurssilla taataan, että kaikki lajia ampuvat osaavat käsitellä asetta sekä ottaa huomioon turvallisuusasiat ammunnassa. Kurssiin sisältyy käytännön harjoitteita, teoria- ja ampumakoe. Practical-ammunta on Suomen Ampumaurheiluliiton virallinen laji.


Harjoitukset

Keskiviikkoisin toukokuun alusta elokuun loppuun alkaen klo 17:30.

Ilmoittautuminen valvojalle

Practical- ja pistooli harjoituksissa on yhteinen valvoja, joka löytyy siis jommalta kummalta radalta.

Practical harjoitukset 30.7.16.
Practical harjoitukset 30.7.16.

Lisenssit

Kaikilla ampujilla on oltava vähintään harrastelisenssi voimassa myös harjoituksissa. SAL:n lisenssin (vakuutus)

Jokaisella IPSC-lajeja ampuvalla täytyy olla voimassa oleva turvallisen ampujan status ( rekisteröity ID, status “turvallinen” ).


Practical-ampumarata

Rata on suljettu rata, jossa saa ampua vain lajin turvakurssin suorittaneet valvottuina ammunta-aikoina. Radalla olevia varomääräyksiä ja ohjeita on noudatettava.


Practical-peruskurssi – IPSC grundkurs

Peruskurssi on tarkoitettu jonkin verran ammuntaa harrastaneille. Peruskurssin tarkoitus on antaa avaimet turvalliseen ja mielekkääseen harrastukseen ja seurassa tapahtuvaan ampumaharjoitteluun sekä kilpailuihin osallistumiseen.

Kurssin teoriakoe 14.4.2016.
Kurssin teoriakoe 14.4.2016.

Kurssi koostuu teoriaosasta, käytännön harjoittelusta, teoriakokeista ja käytännön kokeesta/kokeista. Kurssille osallistuvan pitää olla nuhteeton, SAL:n alaisen seuran jäsen tai koejäsen. Hänellä pitää olla taustansa puolesta mahdollisuus saada ampuma-aselupa.

Kursseja järjestetään tarpeen mukaan. Mikäli olet kiinnostunut, laita yhteystietosi seuran sähköpostiin. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä itsestäsi ainakin nimesi, syntymäaikasi, osoitteesi, puhelinnumerosi, mihin SAL:n seuraan kuulut tai aiot liittyä ja oletko harrastanut aikaisemmin ammuntaa. Ilmoittelemme sinulle, kun kurssi järjestetään seuraavan kerran.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostilla info[a]torsa.fi

Kurssille tarvitset practical-ammuntaan sopivan pistoolin (min. 9×19 mm), lajiin sopivan asevyön ja pistoolikotelo lipastaskut (ei reisi- eikä kainalokoteloa), riittävän määrän patruunoita, kuulosuojaimet ja ampujan suojalasit, voimassa olevan SAL:n lisenssin (vakuutus). Tornionseudun ampujien käytössä on kaksi lajiin sopivaa asetta, joita kurssilaiset voivat lainata. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä patruunat. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset seuran asetta lainaan.

Kurssin ampumaharhoitukset 15.4.2016.
Kurssin ampumaharhoitukset 15.4.2016.

Kurssimaksu on 100 euroa ja sen voi suorittaa etukäteen tai käteissuorituksena paikan päällä.

Maksun saaja: Tornionseudun ampujat ry
Tilinumero FI89 5475 0020 1302 04
Viesti: Practical TA-kurssi, etunimi sukunimi

Voimassa olevat  IPSC-säännöt.

Kurssin ampumaharjoitukset 15.4.2016.
Kurssin ampumaharjoitukset 15.4.2016.