TorSA:n haulikkojaos panostaa valmennukseen

Vuonna 2010 aloitettiin talvikauden kestävä haulikkokoulu simulaattoriammunnan merkeissä. Harjoittelukausi on lokakuusta maaliskuuhun (6kk). Alkuvuosina simulaattoriammunnan ohjaajina ovat toimineet Reijo Alkku, Jukka Ponkala ja Antti Poutiainen. Nyt viime vuosina valmennustoimintaan ovat mukaan tulleet Markku Haimila, Markus Kaimio ja Sami Alkku.

Reijon vastuulla on kahden viimeisen talven aikana ollut aloittelevien junioreiden opastus ja Sami Alkku on ollut opastamassa muita seuramme junioriampujia yhdessä Markku Haimilan ja Markus Kaimion kanssa.

Ampumaurheiluliiton valmennus koulutukseen ovat osallistunee seurastamme: Reijo Alkku, Antti Poutiainen, Markus Kaimio ja Markku Haimila.

Kevät-kesäkaudella Laivakankaan ampumaurheilukeskuksessa junioreiden ohjaukseen ovat osallistuneet viime vuosina useat seuramme kokeneet haulikkoampujat kuten Rainer Pruikkonen, Risto Virtanen, Antti Poutiainen ja Sami Alkku. Reijo Alkku on keskittynyt pääsääntöisesti ensimmäistä kauttaan ampuvien junioreiden valmennukseen.

Aktiiviampujien kanssa harjoittelu on pyritty pitämään todella monipuolisena, eli harjoitellaan useilla haulikkolajeilla, eikä vain keskitytä yhteen lajiin. Tässä yksi selitys miksi seuramme juniorit ovat pärjänneet hyvin useissa eri haulikkolajeissa.

Haulikkoammunnan ohjausta on tehty myös muilla paikkakunnilla. Olen itse ollut järjestämässä eri paikkakunnilla Lapissa ohjattuja haulikkoammunta mahdollisuuksia yleisölle. Tapahtumissa on ollut osallistujia 10 vuotiaasta aina ikämiehiin asti ja tapahtumat ovat saaneet todella hyvän vastaanoton.

Viime vuonna haulikkoammunnan esittelykiertue oli ylä-Lapissa (Utsjoki-Nuorgam) ja edellisenä vuonna koko viikon kiertue kuudella eri paikkakunnalla (Inari-Sodankylä-Rovaniemi-Kuusamo-Posio-Tornio).

Risto Virtanen

Kerro kaverille...