Uusien liikkujien rekisteröityminen/ tietojen täydentäminen Suomisportiin

Suomisportin rakentaminen on edennyt ja nyt olemme tilanteessa, jossa ei ole enää mahdollista toimia ilman liikkujan henkilötunnusta. Tämän tapahtumaksi luodun linkin

 https://www.suomisport.fi/events/9a164ee4-6225-4e85-a9b3-cc55df3078c3

kautta pääsee rekisteröitymään Suomisportiin. Tämä on luotu siksi, että pystymme tarkistamaan Suomisportissa mahdollisesti olevat aiemmat, puutteellisin tiedoin olevat ID:t ja yhdistämään henkilön tiedot yhdeksi täydelliseksi profiiliksi. Jos rekisteröitymisessä tulee virheilmoitus siitä, että hetu on jo käytössä, ota yhteyttä asiakaspalveluun suomisport@olympiakomitea.fi.

Vaihtoehdot tietojen toimittamiseen/täydentämiseen ovat seuraavat:

  • liikkuja itse tekee uuden rekisteröitymisen, itse tai seurakäyttäjän avustuksella
  • seurakäyttäjä tekee rekisteröitymisen liikkujan puolesta
  • liikkuja toimittaa tiedot seurakäyttäjälle tai suoraan liittoon

Liikkujalle tiedoksi:

Tietosi ovat Suomisportissa turvassa ja sinun itse hallinnoimiasi. Henkilötunnus tarvitsee syöttää ainoastaan kerran palveluun rekisteröityessä. Henkilötunnuksen avulla palvelu yksilöi sinut ja luo sinulle oman Sportti-ID:si, joka toimii jatkossa tunnisteenasi oman seurasi tai lajiliittosi kanssa asioinnissa. Sportti-ID:si löydät omasta profiilistasi. Palvelussa voit täysin itse hallita tietojesi käyttöä ja jakamista.

Vain henkilötunnus takaa luotettavan tavan varmistua liikkujan profiilin todenmukaisuudesta ja varmistaa esimerkiksi vakuutusten voimassaolon. Eli toisin sanoen hetua tarvitaan juuri sinun tietosuojasi varmistamiseen järjestelmässä.

Henkilötunnus ei näy järjestelmässä muille kuin sinulle itsellesi sekä järjestelmän pääkäyttäjälle virhetilanteiden korjaamista varten sekä vakuutuksia hankittaessa tai vahingon sattuessa vakuutuskäsittelijälle. Suomisportiin on rekisteröitynyt jo yli 400 000 suomalaista. Koska Suomisportissa myydään urheilulisenssejä ja -vakuutuksia sekä hallitaan kilpailuoikeuksia, on tärkeää, että palveluun rekisteröityvät liikkujat sekä alaikäisten liikkujien vanhemmat voidaan yksilöidä henkilötunnuksen avulla.